Uniek Creatieconcert ‘Meester R’

In de tentoonstelling ‘Rubens privĂ©’ in het Rubenshuis te Antwerpen werd een unieke verzameling portretten van de familie Rubens samengebracht. Opvallend is het aantal portretten van vrouwen. Zijn beide vrouwen, dochters en schoonzussen zijn in vol ornaat afgebeeld met vaak een nauwelijks merkbare glimlach rond de mondhoeken, met een waardige blik in de ogen die tegelijk iets ondeugends verhullen. Maar steeds is een groot respect en warme genegenheid van de kunstenaar merkbaar.

Muziek waarin Rubens zelf centraal staat, is er weinig of niet. Het vocaal ensemble Reflection gaf daarom aan componist Sebastiaan van Steenberge de opdracht om een oratorium te schrijven op libretto van Andreas Van De Maele. In ‘Meester R’ vertellen drie vrouwen over de grootmeester: over haar zoon, haar man en haar idool.

Uitvoering op 11 juni 2016 om 20u

Uitvoerders:
vocaal ensemble Reflection o.l.v. Patrick Windmolders.
Een kamerorkest begeleidt koor en soli.

Inleiding om 19.15u

Hierbij alvast een voorsmaakje :

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *