Dirigent

Patrick Windmolders (°Herk-de-Stad 1965) volgde zijn professionele muzikale opleiding aan het Lemmensinstituut in Leuven waar hij regentaat muziekopvoeding volgde en viool en harmonie studeerde.

Nadien vervolgde hij zijn studies aan het conservatorium in Antwerpen en legde zich verder toe op harmonie, contrapunt, naast analyse koordirectie en muziekgeschiedenis.

Hij volgde masterclasses ‘Early Vocal Music’ bij Rebecca Stuart aan het conservatorium in Tilburg.

Tevens behaalde hij zijn Bachelor Schriftuur aan het Antwerpse conservatorium en de graad van Master Koordirectie aan het Lemmensinstituut.

Hij doceert AML, Creatief Musiceren en Koorzang aan de Kunsthumaniora in Antwerpen en was ook regelmatig gastdocent in de koorklassen van het Antwerpse en Brusselse Conservatorium.

Zijn carrière als dirigent begon hij op zijn 20ste bij het kinder-en jeugdkoor Martijntje (thans Jong Kathedraalkoor Hasselt). Daarnaast dirigeerde hij het St-Leonarduskoor in Zoutleeuw en Pro Musica Beverst. Nadien Laetare Musica in Herk-de-Stad en het Antwerpse koor Vocant.

In 2001 werd hij de bezielende leider van Audite Nova dat sinds 2009 samen met Alauda uit Ekeren omgedoopt werd tot A-koor. Hij is momenteel ook artistiek leider van het Vocaal Ensemble Reflection .

Hij werkte samen met het kathedraalkoor Brussel, het Euterpe Baroque Consort, de kamerkoren La Furia, Vox Amicorum en het Hermesensemble.
Hij zetelt regelmatig als jurylid bij verschillende provinciale koorwedstrijden. Hij werkt mee aan het EMJ in Neerpelt en aan projecten van Koor en Stem, A Coeur Joie (Frankrijk) en Europa Cantat.